دنیای امروز بطور باور نکردنی با فن آوری اطلاعات آمیخته شده است. پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی باعث شده هر روزه سرویس ها خدمات جدیدی به دنیای تکنولوژی اطلاعات اضافه شود. شما احتمالا واژه وب سرویس یا API رابارها شنیدید و این سوال برایتان پیش آمده که اصولا وب سرویس چیست و چه کاربردی دارد؟
وب سرویس
خدمات وب سرویس، مجموعه ای از open protocols و استانداردهای مورد استفاده برای تبادل اطلاعات بین برنامه ها یا سیستم ها است.
به زبان ساده و غیر تخصصی، می شود این طور عنوان کرد که این سرویس، سرویسی یکپارچه به میزبانی اینترنت است که خدمات را توسط سرور ( یک دستگاه الکترونیکی) به دستگاه های الکترونیکی دیگر که مشتری یا همان کلاینت ها هستند، ارائه میدهد. به بیان ساده تر ،آنها، همانند یک زبان مشترک بین کلیه پلتفرم ها عمل می کنند.
ویژگی وب سرویس
همانطور که عنوان شد، می توان از وب سرویس ها به عنوان زبان مشترک و رابط بین پلتفرم ها یاد کرد. کارایی و سهولت در استفاده از وب سرویس ها، حتی برای استفاده کاربران مبتدی ،از دیگر ویژگی های آن است. به طور معمول، در سمت سرویس گیرنده، هیچ نرم افزاری اضافی مورد نیاز نیست. یک زبان برنامه نویسی با پشتیبانی از سرویس گیرنده XML و HTTP برای شروع کافی است. در سمت سرور، نیز شما فقط یک سرور HTTP و سرور SOAP نیاز دارید.
همچنین استفاده از این خدمات نیاز به دانش خاصی ندارد و کلیه کاربران، می توانند با استفاده از دسترسی های که از طرف سازنده وب سرویس ایجادشده، از خدمات آن استفاده کنند.
چرا از وب سرویس استفاده کنیم؟
وب سرویس ها امروزه به یک روش رایج و قدرتمند در جهت ارائه خدمات و برنامه های کاربردی وب تبدیل شده اند و روندرو به رشدی نسبت به چند سال اخیر داشته اند. مهمترین دلیل این است که این خدمات به عنوان راهکار جدیدی، در توسعه سیستم های توزیع شده شناخته می شوند و در واقع امکان گسترش جامعه الکترونیکی بر اساس مدل های B2C و B2B را فراهم می کنند. در نتیجه، میتوانند با گسترش سایت و برنامه های ما در سطح جهانی، کسب و کار ما رابه سرعت ارتقا بخشند.
در نهایت، باید گفت که خدمات مدرن وب و چشم اندازهای رو به توسعه دنیای دیجیتال، باعث تغییر قابلیت های همکاری و توسعه شبکه کسب و کارها شده است و در حال حاضر، وب سرویس ها خدمات را در سطح مدرن اما با پیچیدگی کمتری اراده می دهند.